Hands-on Training: ‘Organiseer jezelf en je werk’– met Outlook en OneNote, groep 6

Course date: 20 May 2019 - 03 June 2019
Location: Erasmus MC, Ee 15.28

Click here to register for this course

Korte beschrijving

3 Dagdelen (groep 6); maandag 20 mei(eerste dag, geheel) en maandag 3 juni (tweede dag, = halve dag, de middag)

Deze training is bedoeld voor medewerkers die veel achter het bureau zitten, veel e-mail verwerken en een grote verscheidenheid aan taken en projecten hebben, waarbij het (soms) lastig is om overzicht over het werk te houden.

In de training leer je een effectieve workflow aan en ga je overzicht creëren over je werk; je gaat je e-mail opschonen en jouw projecten en acties digitaal organiseren met behulp van Outlook en OneNote van Microsoft. Daarnaast leg je je persoonlijke werkstijl onder de loep en krijg je tools aangereikt om met meer focus proactief werken.

Achtergrond

Je vindt het tijd om een antwoord te vinden op de toenemende werkdruk. Het wordt steeds lastiger om overzicht te houden over je werk. Dit komt onder andere door een toename aan taken, verantwoordelijkheden en e-mailverkeer. Je worstelt je dagelijks door vele e-mails heen waarbij het lastig is om prioriteiten te stellen en om overzicht te houden waar nog actie op ondernomen moet worden.

Tijdens de training ‘Organiseer jezelf en je werk’ (OJW) ga je in je eigen digitale werkomgeving aan de slag om overzicht over je werk te krijgen. Als je een goed overzicht hebt, kun je makkelijker prioriteiten stellen en effectiever je werk inplannen.

Inhoud training

Op de eerste (gehele) dag van de training staat workflow management centraal. Je gaat in eerste instantie achter de computer in je eigen Erasmus MC Outlook inbox aan de slag met het opschonen van je postvak-in en het herindelen van je e-mailarchief. Je leert hoe je efficiënt e-mails kunt verwerken en hoe je de inhoud van e-mails vertaalt naar doelen die je wilt behalen en acties die daarvoor nodig zijn. Resultaat:dagelijks een leeg postvak-in en overzicht over de e-mails waaraan nog acties hangen.

Daarnaast leer je hoe je een goed overzicht over je projecten en openstaande acties maakt met Outlook (de eerste, gehele dag) en/of met Microsoft OneNote (tweede dag, een halve dag). OneNote is een digitaal notitieblok waarmee je (project)aantekeningen, notulen, lab-resultaten en bijbehorende documenten kunt organiseren op één centrale plek.

Tenslotte leg je je persoonlijke werkstijl onder de loep en ga je met meer focus proactief werken aan die dingen die het belangrijkst zijn in jouw werk.

Doelen

·        Het aanleren van een efficiënte workflow waardoor je meer grip op het werk krijgt

·        Efficiënt e-mails kunnen verwerken, waardoor je een beter overzicht krijgt en minder tijdsverlies hebt.

·        Overzicht krijgen over lopende projecten en openstaande acties

·        Makkelijker kunnen prioriteren en inplannen

·        Meer inzicht in je persoonlijke werkstijl waardoor je die effectiever kunt inzetten in je werk

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor secretarieel medewerkers die veel e-mail verwerken en een grote verscheidenheid aan taken en projecten hebben; maar ook voor onderzoekers, voor wie het lastig is om overzicht over het werk te houden. De training is alleen toegankelijk voor medewerkers van het Erasmus MC.

Kosten

De kosten van de cursus zijn €300 per persoon. Vermeld het adres waar de rekening heen moet in het vrije-tekstveld. De training kan ook uit het persoonlijk budget betaald worden, waarvoor u uw privéadres moet opgeven. Gezien de kosten voor de trainers zijn er geen kortingen op dit tarief.

Docenten

·        Renée Niessen, RCN Advies & Training (workflow management, Outlook)

·        Rosemarie Smit-Bertens, SmitBertens Trainers (persoonlijke effectiviteit, individuele coaching)

·        Carlo van der Zon, Access It Trainingen (Outlook, OneNote)

Programma

In mei 2019 starten weer twee groepen (groep 5 en 6) met elk maximaal 9 deelnemers. De cursus bestaat uit drie dagdelen verdeeld over twee dagen.Op beide dagen bieden wij ook een lunch aan!

GROEP 6

Eerste dag: Organiseer jezelf en je werk – met Outlook

Maandag 20 mei 9.00 - 17.00 u

Computerlokaal Ee 15.28

Tweede dag (alleen de middag, met lunch vooraf om 12.45)

Maandag 3 juni 13.15 (NB lunch om 12.45) – 17.00

Computerlokaal Ee 15.28


English: NB the training is in Dutch! Maybe later an English version.

This training is meant for research professionals who are receiving a lot of email and who are managing a large amount of projects and tasks. In this course you will learn to adopt an effective workflow and you will create overview over your total workload. You will clean up our inbox and organize your projects and actions in Microsoft’s Outlook and OneNote. In addition, you will review your personal working style and get tools to work with more focus in a proactive manner.


Click here to register for this course


Click here for the other items